Gorski zdravnik s konji

gorski zdravnik s konji 2_rDr. Martin Gruber, po domače kar gorski zdravnik, ki v avstrijski gorski vasici Ellmau zdravi telesne in duševne tegobe, je osvojil tudi slovenska srca.

Prebivalci Ellmaua, ja, ta vasica res obstaja, pa ob izjemnem uspehu serije po Evropi niso stali križemrok in so gledalcem, željnim gorskega zdravnika, brž ponudili številne možnosti za ogled krajev, kjer se serija dogaja.

Poleg aranžmajev, ki jih nudijo agencije, se lahko v pokrajino Wilder Kaiser odpravite tudi sami, z otroci in družino.  Izlet je časovno kar zahteven, saj je vasica Ellmau skoraj ob nemški meji.

Pot do gorskega zdravnika

Pot do tja vam bo vzela približno 4 ure in pol (ne glede na to, ali peljete po avtocesti skozi Salzburg ali pa po vijugastih gorskih cestah skozi Lienz in Kitzbühel. Sama vam priporočam pot skozi Lienz, saj je cesta veliko bolj slikovita in je že pot sama pravo malo doživetje.

Ko prispete v Ellmau, vas bo takoj navdušila noro lepa narava, prijaznost vaščanov in slikovitost avstrijske gorske vasice. Predlagam, da se najprej ustavite v turistični pisarni, kjer vam bodo z veseljem pomagali (pazi, med 12. in 13. uro je zaprta).

Gorski zdravnik s konji

Potem pa hop, do konjeniške kmetije Achlhof, ki edina v okolici ponuja vožnjo po poteh gorskega zdravnika s konji.

Posebej sem preverila, ali morda obstaja možnost, da bi se po poti podali na konjskem hrbtu, torej da bi do prizorišča snemanja odjahali, vendar pa precejšen kos poti poteka po prometnih cestah, zato jahanje žal ni možno.

Bodo pa v voz zapregli tipične avstrijske konje haflingerje. Haflingerji so močni vlečni konji, čeprav niso zelo veliki. Še najbolj so podobni našemu Ananasu, po postavi pa delovnim kmečkim konjem.

S konjeniške kmetije vas bodo odpeljali do vasice Going, kjer je eno izmed pomembnih prizorišč snemanja, zunanjost Susannine gostilne, majhen trg in cerkvica, od koder boste na lastne oči videli gorski zdravnikčudovite prizore iz nadaljevanke.

Na poti nazaj se boste ustavili na kosilu, se vrnili na konjeniško kmetijo in zaključili pot gorskega zdravnika s konji.

Kam po končani vožnji

Predlagam, da se potem odpravite še v Ellmau in si ogledate ambulanto dr. Gruberja, kasneje pa lahko skočite še v Söll, kjer vas bodo s traktorji odpeljali do kmetije, na kateri živi gorski zdravnik dr. Martin Gruber.

Pazi: razlaga med vožnjo po poteh gorskega zdravnika s konji poteka zgolj v nemškem jeziku. Lahko pa za pomoč prosite vodičko Gaby, ki vam bo rada pomagala (kontakt: Gaby Schuler ).

Rezervacija vožnje

Rezervacija: dan pred želenim terminom do 17. ure, na +43 (0) 53 58 2809 or +43 (0) 664 530 54 18
Udeleženci: najmanj 3, največ 18 oseb
Cena: 12 € na osebo, 6 € otroci do 11 let (kosilo ni vključeno)
Trajanje: cca 2 uri
Zbirno mesto: konjeniška kmetija Pferdebauernhof Achlhof, Austraße 31, 6352 Ellmau (nasproti postaje gondole na Hartkaiser)

Vožnje s konji potekajo skozi vse leto.

Vse dodatne informacije dobite na konjeniški kmetiji Achlhof:

Austraße 31
6352 Ellmau
achlhof@aon.at
http://www.achlhof.at
T: 0043 5358 2809 ali (0043) 664 530 54 18

 

 V Konjeniškem klubu Grič vožnje s kočijo in gorskega zdravnika žal nimamo, imamo pa super praznovanja rojstnih dni s konji 🙂  Oglej si programe.

 

Mojca Pušlar

Leave Comment