Kako je sedemletni fantek zaslužil za svojega konja

mali-sabastianSedemletni fantek iz Avstralije si je tako močno želel svojega konjička, da se je lotil svojega pravega »biznisa« in v 2 letih je zaslužil za čisto svojega konja 

Tako kot mnogo fantkov in punčk po vsem svetu, si je tudi Sabastian Kent iz Queenslanda v Avstraliji, pri rosnih petih letih močno zaželel svojega lastnega konja. Seveda je najprej moledoval svoje starše, naj mu »prosim, prosim, prosim« kupijo konjička, vendar pa se ti niso dali… vsaj ne takoj. Mami in oči sta bila namreč na začetku za Sabastianove prošnje čisto gluha.

Sabastian se odloči, da bo sam zaslužil za konja

Pa se je mali Sabastian odločil, da se ne bo zanašal na nikogar in bo raje sam zaslužil za konja. Mali mož se je pri petih letih resno lotil prodaje limonade, kar je v Ameriki in Avstraliji zelo razširjen »mali posel« za otroke.

Sabastian je limonado najprej prodajal na majhni stojnici pred svojo hišo, od njega pa so kupovali predvsem sosedje in naključni mimoidoči. Ena limonada je stala okoli 20 centov. Ker je bil poba priden, se je vest o njegovih limonadah razširila po vsej soseski. Kmalu je svoj »posel« razširil tudi na krajevne prireditve, svoji ponudbi limonad pa je dodal še ledeni čaj.

Minevali so meseci in mali Sabastian je pridno prodajal limonado. Vse, kar je zaslužil s prodajo, je pridno dajal v šparovček in varčeval za konjička. Podjetni fant je vsem strankam tudi povedal, za kaj varčuje, zato so nekateri v njegovo blagajnico občasno primaknili 20 ali 30 evrov in tako Sabastianu še dodatno pomagali pri uresničevanju njegovega cilja.

Tudi Sabastianova mama in oči pri početju svojega sina nista stala povsem križemrok. S ponosom sta opazovala svojega podjetnega sina in pridno pomagala, seveda čisto na skrivaj. Tako je recimo zobna miška prinesla malo večje darilo kot ponavadi, na pomoč pa so priskočili tudi dedki in babice z rojstnodnevnimi darili. Mali Sabastian je vse pridno spravljal.

Po 10.000 prodanih limonadah so se Sabastianu uresničile sanje

Kar dve leti je Sabastian pridno delal, prodajal limonado in druge napitke ter varčeval. Po dveh letih in po več kot 10.000 prodanih limonadah in ledenih čajih, je pridni fantek zbral, reci in piši, kar 3000 avstralskih dolarjev, to je približno 2.061 EUR.

Ko sta Sabastianova mami in oči videla, koliko je že privarčeval, sta šla v akcijo. Na skrivaj sta si ogledovala konje in kmalu izbrala primernega. In nekega jutra so se nič slutečemu, pridnemu Sabastian po dveh letih le uresničile sanje. V hlevu ga je pričakal prijazni poni Tom.

Mali Sabastian od sreče ni mogel zadržati solz (video spodaj).

Čeprav se je Sabastianu z veliko truda in pridnosti uresničila največja želja, pa sedemletnik ne namerava opustiti prodajanja limonado. Še naprej bo služil denar, saj želi svojemu poniju kupiti še nekaj dodatne opreme, nekaj denarja pa bo dal tudi na stran, za oskrbo svojega konjička.

Pa naj še kdo reče, da je nemogoče kupiti svojega konja 🙂

VIDEO: Kako je Sabastian dobil svojega konjička

Share our joy …
Introducing “Tom” to our boys today…
Yes ”Family” pony to allow our youngest son enjoy the moment too ..Sabastian is a good sport and had no problems sharing with his 4 year old brother .
Sabastian and Canterbury are smitten
XXX Juliana Kent Aaron Lucas Kerry Mcglone Brooke de Jong Toni Harper-purcell Isabella Cross Cherie Jennings Cherie Dennison Tanya Bruce Sarah Cross
Kim Lyons Jamie-Leigh Ray

Posted by Juliana Kent on Tuesday, October 11, 2016

 

Če si tudi vaš otrok želi spoznati konje, se lahko udeleži počitnic s konji (klik)

 

Mojca Pušlar

Leave Comment