Konj mi je položil glavo v naročje in se mi zahvalil

Zgodba o tem, kako veliko srce imajo konji.

Zadnjič je bil na obisku prijatelj, ki popravlja in nastavlja sedla, da je konjem pri jahanju udobno. Saj veš, kako je, če tečeš s supergami, ki ti ne ustrezajo najbolj in enako je tudi pri konjih. Sedlo jim mora dobro ležati na hrbtu, saj jih drugače žuli, bolijo jih mišice…

No, prijatelj mi je povedal zanimivo zgodbo o tem, kako veliko srce imajo konji in žal bi mi bilo, če bi ostala samo med 4 ušesi (mojimi in njegovimi :)), zato bi rada, da jo prebereš tudi ti.

Prejšnji teden se je oglasil na obisku pri mladi jahačici, da bi njeni kobili popravil sedlo, da bi ji bolj ustrezalo. Kobila je imela slabe izkušnje, saj jo je večina sedel žulila, po jahanju pa jo je ponavadi bolel hrbet. Zaradi žuljenja in bolečin je pri jahanju včasih delala neumnosti in jih za kazen dobila z bičem, večinoma so jo z bičem udarili moški. Kobila se je sčasoma navadila, da so jahanje in moški neprijetni, saj od njih dobi z bičem, zato jih še danes ne mara prav preveč. V bistvu se jim raje izogne.

Cory 1_2Tako je torej moj prijatelj prišel na obisk, preveril sedlo, ga priredil in potem naročil mladi jahačici, naj gresta skupaj s kobilo na jahanje. Med jahanjem se mu kobila sploh ni hotela približati, čeprav je hotel preveriti le, kako ji stoji sedlo in se prepričati, da je ne žuli ali povzroča bolečin.

Šele v drugem ali tretjem poskusu in s pomočjo trenerke, je mladi jahačici uspelo, da se je kobila približala mojemu prijatelju. On je mirno preveril sedlo in ju poslal nazaj na jahanje. Vse skupaj se je še nekajkrat ponovilo, po koncu jahanja pa se je zgodil tisti čaroben trenutek, zaradi katerega ti pripovedujem to zgodbo.

Kobila se je namreč po jahanju počasi približala mojemu prijatelju in mu nežno položila glavo v naročje. Kot bi se mu hotela zahvaliti, da je med jahanjem enkrat po dolgem času ni prav nič bolelo in da je ni udaril.

Kot mi je dejal prijatelj, mu je tisti trenutek, ko mu je kobila položila glavo v naročje, polepšal prav ves dan, za nazaj in za naprej.

Konji imajo zares veliko srce in ta zgodba dokazuje točno to.

Rojstni dan s konji? Zakaj pa ne 🙂 Klikni in preveri programe.

 

Mojca Pušlar

Leave Comment