KONJENIŠKI KROŽEK – TRENUTNO GA NE IZVAJAMO

Kaj je konjeniški krožek? Konjeniški krožek je edini tovrsten program v Ljubljani, do zdaj pa je doživel že 9 izvedb.  Namenjen je otrokom, ki  želijo resno in temeljito spoznati konje, delo z njimi in tudi skrb za njih. Krožek poteka enkrat tedensko.

Skozi konjeniški krožek bodo otroci spoznali zgodovino in pasme konj, kako je sestavljeno konjevo telo, kako konji razmišljajo in zakaj tako razmišljajo, njihovo prehrano in zdravje, varnost okoli konj, opremo za jahanje in oskrbo konja, pravilno uzdanje in sedlanje.

Konjeniški krožek je najbolj praktično in interaktivno spoznavanje konj, saj bomo na krožku delali s pravimi konji.

konjeniški krožek

Dekleta pretekle sezone krožka s priznanji

Poudarek v konjeniškem krožku je na celostnem spoznavanju konja, njegovega vedenja in skrbi zanj, zato bomo veliko delali na tleh, v hlevu in izpustih. Seveda bomo tudi jahali in spoznavali osnove jahanja. Udeleženci konjeniškega krožka bodo ob koncu opravili kratek test znanja in si ob primernem znanju prislužili priznanje.

Posamezne teme bodo otrokom predstavljene tudi s pomočjo igric, risbic, kratkih in zabavnih kvizev, prilagojenih njihovi starosti. Konje bomo veliko opazovali in spoznavali njihovo vedenje. V krožku bodo otroci preživljali aktivne, zabavne in poučne urice, kjer se bodo sprostili in povezali s konji.

Zakaj otroka vpisati v konjeniški krožek?

 • ker bo pridobil veliko splošnega znanja o konjih in konjeništvu, kar mu bo pomagalo pri jahanju  
  konjeniški krožek

  Delovna mapica za krožek

 • ker bo razvil občutek za konje in se naučil pravilnega vedenja v prisotnosti konj  
 • ker bo dobil povsem praktična znanja o konjih 
 • ker se bo učil na pravih, živih konjih, v pravem hlevu in s pravim orodjem
 • ker bo dobil vpogled v konjev svet in s tem razumevanje konja kot živali
 • ker se bo razvila motivacija za izobraževanje o konjih in spoznavanje novega
 • ker bo izboljševal svoje motorične spretnosti
 • ker bo razvil pozitiven odnos do narave in konj
 • ker bo razvil aktivnega in radovednega duha 

VTISI STARŠEV:

Rada bi se zahvalila in vas pohvalila za odlično izpeljan program in pestro dogajanje ter pristno preživljanje časa s konji. Naša Lea je vsak dan od vas prihajala navdušena in polna novih doživetij, o katerih smo poslušali vse do večera, ko je omagala od dogajanja in en, dva, tri zaspala. Leino navdušenje nad konji je res neizmerno in je že prvi dan rekla, da škoda, da ne more kar pri konjih prespati 🙂   Mama Mojca

Zelo je bila zadovoljna s krožkom in vsako soboto je komaj čakala, da pride na Grič. V šoli in doma je ves čas razlagala o konjih. Krožek ji je bil zanimiv in izvedela je veliko novih tem. 

S krožkom smo bili super zadovoljni. Hči je vsak teden štela dneve do naslednje sobote, ko je bil na vrsti krožek. Zaradi konjeniškega krožka se je celo naučila dneve v tednu 🙂 

Program konjeniškega krožka

Program za starostno skupino (6-12 let)

Termini konjeniškega krožka

Vsako soboto od 9.00 do 10.00

Trajanje ure: 60 minut
Maksimalno št. otrok: 4 – 8 (min 4)
Vsaka ura je sestavljena iz približno 15 – 20 min teorije ter cca 40 – 45 min praktičnega dela (odvisno od teme)

TRENUTNO NIMAMO RAZPISANEGA TERMINA ZA KONJENIŠKI KROŽEK
Trenutno prostih še 6 mest
Trajanje: 3 mesece,  12 ur
Predviden začetek: 

Otroka lahko na krožek hitro in enostavno prijavite s spodnjim obrazcem. 

CENA: 295 EUR (za celoten krožek)

Konjeniški krožek vodi strokovno usposobljeno osebje, z vsemi licencami Konjeniške zveze Slovenije. Otroci na krožku prejmejo posebno delovno mapico, ob koncu pa priznanje za  opravljen krožek.

Izpolnite obrazec in vpišite otroka v konjeniški krožek. Po prejetju vaših podatkov vam pošljemo predračun in potrdilo o vpisu v krožek.

  Še niste prepričani, da je konjeniški krožek res tisto pravo za vašega otroka? Potem pokličite Urško, na 051 610 511 ali nam pišite na info@jahanje-ljubljana.si