Pobarvanke konji

Konji so s svojim videzom plemeniti, elegantni in naravnost čudoviti, zato ni čudno, da so priljubljeni tako pri odraslih kot tudi pri otrocih. Pobarvanke s konji so tako med otroci ene izmed najbolj priljubljenih pobarvank, sploh pa so super ideja za preganjanje dolgčasa in za razvoj kreativnosti.  Vse, kar potrebujemo za pobarvanke konji, so list papirja, barvice, neskončno domišljijo in nekaj potrpežljivosti.

Ti naslednjo pobarvanko pošljemo kar na tvoj mail? Ni problema, samo klikni na zeleno polje in vse naslednje pobarvanke ti pošljemo po mailu 🙂
pobarvanka-banner3

Pobarvanke konji

Pobarvanka konji

 

Pobarvanka Naja (pdf, klikni sem in odpri)

 

 

 

 

Pobarvanka konji

 

 Pobarvanka_ Armany in punčka ((pdf, klikni sem in odpri)

 

 

 

Pobarvanka konji

Pobarvanka_ Cory skače čez oviro (pdf, klikni sem in odpri)

 

 

 

Pobarvanka konji

 

 Pobarvanka Cory (pdf, klikni sem in odpri)

 

 

Pobarvanka konji

Pobarvanka Armany (pdf, klikni sem in odpri)

 

 

 

Pobarvanka konji
Pobarvanka Pametni Hans (pdf, klikni sem in odpri).
Zgodbo o pametnem Hansu, konju, ki je znal matematiko, preberi tukaj.

 

 

 

Pobarvanka konji

Pobarvanka_Punčka krtači Najo (pdf, klikni sem in odpri).

 

 

 

 

Pa so pobarvanke zgolj zabavna aktivnost za preganjanje dolgčasa ali je v barvanju pobarvank s konji tudi kaj koristnega?

Pravzaprav je kar nekaj koristi. Za začetek je barvanje pobarvank s konji čudovito druženje z vašim otrokom. Ob barvanju otroci vadijo tudi pravilno držanje barvice (pisala) in razvijajo koordinacijo rok, prstov, dlani in zapestja. Ker morajo biti med barvanjem pozorni na robove, vadijo uskladitev rok in oči.

Barvanje pobarvank s konji terja tudi nekaj vztrajnosti. Med barvanjem bodo morda zamenjali kar nekaj različnih barvic, morali pobarvati nekoliko večja bela področja in pazljivo obrobiti robove, zato bo od izraza prišla tudi vztrajnost. Seveda je na koncu najlepša nagrada lična pobarvanka, ki jo je ustvaril otrok povsem sam.  Barvanje pobarvank spodbuja tudi domišljijo, saj je pobarvanka njihovo “umetniško delo”, ki nastaja med barvanjem in izbiro barv. Barvanje pobarvanke od otroka zahteva prepoznavo barv, ton barv, perspektive in oblike, pa tudi prepoznavanje vzorcev.

Naše pobarvanke so narejene iz fotografij naših konjev, ki sicer živijo v Konjeniškem klubu Grič. Med pobarvankami boste tako našli simpatično poniko Najo, prijaznega islandskega ponija Spirita, prijaznega Ananasa, velikana Valera in lipicanca Montija in Santa.

 

Spoznaj konje in preživi z njimi ves dan. Delavnica Konjarček za 1 dan – preveri program tukaj 

 

Mojca Pušlar